יום שישי, 26 ביולי 2013

html5 הגבול בין אתגר לתסכול..

זה כנראה העתיד.... אם ביוטיוב ניתן למצוא סרטונים רבים אודות הנושא, וכשמחפשים בגוגל מוצאים 94,600,000 תוצאות, אז html 5 זה בהחלט הדבר הבא... יכול להיות שהוא כבר היה כאן, רק שאני, גיליתי אותו לא מזמן.
המפגש הראשון שלי עם html 5 היה במסגרת הקורס "שפות וכלים לעיצוב סביבות למידה מתוקשבות" של ד"ר יאיר צדוק..
השיעור התחיל בהקרנה של  אותיות באנגלית, מספרים וסימנים שהסתובבו להם בערבוביה על הלוח כאילו בשביל להרגיז... אולי זה היה  למראית העיניים שלי בלבד????


איזה בלאגן בראש...

ואז מתחילים ההסברים.. שורה שורה: תג, מאפיין, head, body, nav, div, id ועוד..הדברים מתחילים להסתדר או כך לפחות נראה...בשיעור, עוקבת אחרי כל מילה שאומר הד"ר, כותבת הכל, בלי לפספס שום דבר. הרי הכינו אותנו מראש, זה הולך להיות קורס קשה.

נגמר השיעור ואני, כמו תלמידה חרוצה ושקדנית, ניסיתי ליישם את מה שלמדנו, אבל זה לא הלך. לא ויתרתי, הרגשתי שאתגר גדול עומד לפני. וכל הזמן שיננתי לעצמי: "זה יצליח, זה חייב להצליח". אבל זה לא הצליח.
האתגר היותר גדול עבורי היה להבין למה זה לא מצליח? מה אני עושה לא נכון?

ניסיתי דרך אחרת.. הדפסתי וכרכתי את כל המצגות שהופיעו באתר הקורס. הכנתי לי מן ספר קטן שקיוויתי מאוד שיעזור. ימים על גבי ימים ניסיתי לקרוא וליישם, שוב עמד בפניי האתגר הגדול מכל, להבין: למה זה לא מצליח??????

ניסיתי עוד דרך: צפיתי במשך יומיים שוב ושוב  ב- 4 סרטונים קצרים: html5 למתחילים:
לצפייה בסרטים לחצו על הקישורים





ושוב האתגר הגדול שעמד בפני, להבין: למה זה לא מצליח?????? 
בשלב הזה, התחיל לחלחל התסכול ולתפוס את מקומה של תחושת האתגר..
החלטתי לנסות דרך נוספת ואחרונה לפני שאני מרימה ידיים ומתייאשת סופית...
בחיפושיי אחר פתרון נתקלתי בגוגל במדריך הבא: 
המדריך השלם לשפת html 5 (לחצו על הקישור כדי לצפות במדריך)
עדיין לא הצלחתי... אבל לא מתייאשת! אני יודעת שבסוף זה יצליח..



יום שבת, 20 ביולי 2013

"והעיקר... לא לפחד כלל..."

אחרי המתנה מורטת עצבים,קיבלנו סוף סוף את הציונים בקורס "פיתוח למידה בסביבות פתוחות".
שבועות של עבודה קשה, לצד תסכולים רבים הגיעו לסיומם באנחת רווחה....ובחיוך גדול..
משימת בניית אתר לימודי בגוגל סייטס התגלתה כמשימה לא פשוטה כלל בלשון המעטה, אך היה בה המון אתגר. נעשו לילות כימים כדי ללמוד את הכלי ואת האפשרויות הטמונות בו. כל הצלחה, נתנה מוטיבציה להמשיך וחשפה רצון לאתגר חדש. אך היו גם רגעי שבירה, של חוסר הצלחה, של ייאוש..
ובכל זאת, לאור ההצלחה החלטתי לבנות אתר כיתתי שישרת אותי ואת תלמידיי בכתה ב' בשנה הבאה..
הביטחון של הישן והמוכר, הביא אותי לגוגל סייטס.
הכל היה טוב ויפה.. ומוכר..עד ש..
מפגש עם חבר ותיק באירוע משפחתי הוביל אותי לשיחה מעמיקה בנושא בניית אתרים. פה עלה בפעם הראשונה שמו של כלי חדש שנקרא wix. כלי לבניית אתרים באינטרנט
הייתה לי התלבטות... האם להישאר עם הישן והמוכר או לנצל את ההזדמנות וללמוד כלי חדש? החלטתי לתת הזדמנות גם לכלי (אולי הוא יותר טוב מהגוגל סייטס) וגם לי (הנה ההזדמנות להתקדם צעד נוסף לבד!).
זה לא היה קל אבל לא וויתרתי לעצמי. אמנם האתר עדיין לא גמור אך כל יום אני מגלה אפשרויות חדשות בתוך הכלי. זה מאתגר וכל הצלחה גורמת לי לאושר רב ולגאווה רבה.

אני ממליצה להיכנס לאתר של wix ולטעום ממנו. הנאה מובטחת.


יום שלישי, 16 ביולי 2013

למידה באמצעות אייפדים


בכל כך הרבה פוסטים בבלוג שלי כתבתי כי מערכת החינוך צריכה להתאים את עצמה למאה ה-21, להתעצמות הטכנולוגיה ולשינוי המשמעותי שעוברים התלמידים.
להפתעתי, באחת הפעמים ש"ביקרתי" בפייסבוק כדי להתעדכן, נתקלתי בפוסט הנ"ל.


לכאורה נראה כי שוב אני מקבלת חיזוקים לדבריי. עוד בית ספר מתקדם אי שם בהולנד הרחוקה מחליט לעשות שינוי וללמד בעזרת אייפדים.  
לא המאמר הוא זה שמשך את תשומת ליבי אלא התגובות אליו.





היו גם תגובות אחרות אך הן היו במיעוט.
תגובות אלו מעלות אצלי מס' שאלות: האם לא התקדמנו מהר מידי?
האם אנו פועלים נכון?
האם זו התחושה בקרב רוב האוכלוסייה? שווה בדיקה!
אני חושבת כי עלינו להתאים את עצמנו להתעצמות הטכנולוגיה במאה ה-21 אך אל לנו לאבד את עצמנו, אל לנו לאבד את הישן שהיה טוב.

אם נחזור מעט אחורה לעבר הלא רחוק, , בכל טלפון לעיריה, לביטוח לאומי, חב' האשראי וכו' ,תהיה המטרה אשר תהיה, נתקלנו באוזן קשבת וקול אנושי. היום את הקול האנושי החליפו מענים קוליים ומערכות שונות לניתוב שיחות. 
יש תחושה שאם אנו (המורים) לא נדע לשלב בין החדש לישן נמצא גם אנחנו את עצמנו מוחלפים על ידי טכנולוגיה....מחשבה מפחידה...

יום שבת, 6 ביולי 2013

לוח לא יכול להיות חכם...

"לוח אינטראקטיבי!" תיקנה  ד"ר גילה קורץ את אחת הסטודנטיות  בשיעור תקשוב ולמידה בסמסטר הראשון, "לא לוח חכם! לוח לא יכול להיות חכם.."
זו הייתה נגיעה קלה בנושא. הייתי אומרת אפילו קלה מאוד, שהביאה אותי, מהמקום של הפחד וחוסר הידע בכל מה שקשור לתקשוב, להתלהב מכל כלי טכנולוגי ולבדוק כיצד הוא  יכול לשרת אותי  ואת התלמידים בכתה.

אז הפעם הגיע תורו של הלוח האינטראקטיבי...
זה התחיל בשיחות עם אנשים שעבדו עם הלוח. הדעות היו חלוקות: רב המשתמשים  היו בעד הלוח האינטראקטיבי ומנו את היתרונות שבו אז החלטתי לבדוק בעצמי, לא לפני שביררתי האם הלוח קיים בבית הספר בו אני מלמדת. גיליתי כי כרגע מותקנים 2 לוחות אינטראקטיביים, בחדר מחשבים ובחדר מדעים. התקנתי את התוכנה במחשב האישי שלי וישבתי ימים כדי להכיר את כל האפשרויות הטמונות בה. הגדלתי לעשות והלכתי להדרכה קצרה על ידי מנהלת בית ספר באזור מגוריי.
האמת.. התרשמתי. גם ד"ר אינה בלאו במאמרה "המהפכה השקטה: לוח אינטראקטיבי בבי"ס כתשתית לפדגוגיה חדשנית במאה ה-21" מונה יתרונות רבים ללוח האינטראקטיבי:
1. הלוח מאפשר הבניית ידע ולא העברת ידע.
2.  הכלי יכול לשמש כלי קוגניטיבי ללמידה המרחיב את תודעת הלומדים ומאפשר "לחשוב איתו"
3. תמיכה בלמידה אינטראקטיבית מסוגים שונים המאפשרת אינטראקציות עם תכנים לימודיים ואינטראקציות בין אישיות פנים אל פנים או באמצעות רשת האינטרנט ועוד.

על פניו נראה שיש לכלי מגוון רחב של אפשרויות. כבר ראיתי איך אני עושה מהפך, איך אני יוצרת סביבת למידה חדשה ועדכנית לתלמידים שלי  "מיקוד ההוראה הפרונטלית האחרת בכתה, הממזגת אינטראקטיביות רב ממדית בהוראה אישית שיתופית" (ד"ר אינה בלאו).. כבר ראיתי איך בבת אחת הכתה שלי הופכת לכתה חכמה..... ופה זה נגמר!
ואז החלו לעלות השאלות החשובות מכל... איך עושים את זה? איך בנים שיעור אינטראקטיבי באמצעות הלוח?
הפחד החל לקנן בי שוב והרמתי ידיים.

ואז הגיע המפנה... סמסטר שלישי... קורס "עקרונות בפיתוח סביבות למידה מתוקשבות" ד"ר אתי כוכבי מפגישה אותי בשנית עם הלוח האינטראקטיבי. אני מתנסה ובודקת ופתאום רואה את האור בקצה המנהרה...
אני מרגישה שזה עומד להיות קורס מעשיר במיוחד בו אקבל כלים רבים לבניית שיעורים מקוונים באמצעות הלוח האינטראקטיבי. אז תודה רבה ד"ר אתי כוכבי.
לקריאה לחצו כאן - לוח חכם- ויקיפדיה


הכיתות החכמות בגליל -לצפייה בסרטון לחצו כאן