.... לפעמים אנשים חושבים שהם יודעים דברים, אך הם לא באמת יודעים.
מתוקף היותי מורה, מחנכת לגיל הצעיר, נתקלת אני ביום יום בפרופילים שונים של ילדים. השתלמויות שעברתי הוסיפו למאגר סוגים שונים של ילדים..
לדוגמא: אוטיסטים.. אף פעם לא לימדתי בחינוך המיוחד אך בית הספר שלנו משלב ילדים בעלי pdd בכיתות הרגילות בליווי סייעת.
אני יודעת כי אוטיזם מאופיין בקשיים שונים כמו: חוסר יכולת לתקשר (קשיים בתקשורת המילולית \בלתי מילולית), יצירת קשרים חברתיים, התנהגויות חוזרות וקשיים גדולים באיזון החושי.
עבור האוטיסט, העולם נראה מקוטע, מבלבל וחסר היגיון. אין לו יכולת להבין שלאדם אחר יש דיעה, רגש, חשיבה ועמדה.
הוא מעדיף להתבודד מאשר להסתכן באי הבנות עם אחרים. ("מבוא לאוטיזם, הגדרה, איפיונים,אטיולוגיה" מימי סמוכה, מדריכה מחוזית לאוטיזם 2004, האגף לחינוך מיוחד)
אני אסביר:
בסרטון המרגש מובא סיפורה של ילדה אוטיסטית בת 14 ושמה קרלי פליישטיין.
השפה המתפתחת אצל ילדים מהווה את הבסיס ליכולת שלהם לתקשר עם הסביבה בצורה הדדית אך, קרלי לא רכשה את השפה למרות טיפולים רבים ואינטנסיביים והשקעה אינסופית מצד ההורים. או לפחות כך היה נראה... בגיל 11 מפגש מקרי עם המחשב שינה את חייה, את חיי הוריה ולי, הוסיף מעט ידע או יותר מדויק לומר תיקן ושינה כמה דברים. פתאום היה נראה שיש תגמול לשעות רבות של השקעה...
בעולם כבר זמן רב שמחשבים תורמים רבות ללמידה אצל ילדים בשנים המוקדמותלחייהם. מרבית הילדים משתמשים באפשרויות התקשורת והמידע הזמין לשיפור הלמידה שלהם. רבים מהילדים אינם מודעים שכך הם תורמים ללמידה שלהם. מחשביםתורמים ללמידה אפילו יותר, אצל ילדים בעלי ליקויי למידה. למשל - ילדים בעלי בעיות .דיבור ושפה, ילדים עם קשיי ביטוי אינטלקטואלי או ילדים אוטיסטים (שימוש בהוראה באמצעות מחשב לילדים בעלי לקויות למידה http://www.e-learning.co.il/research_5.htm אוחזר בתאריך 2.8.2013) |
והיא אפילו מנהלת בלוג משלה.....
לבלוג של קרלי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה