יום שלישי, 14 בינואר 2014

"בלאגן מאורגן"


הסדר (שלי) שב אל חיי..



"תקני יומן או מחברת נחמדה ותנהלי רישום של כל המטלות שלך וכך לא תשכחי שום דבר.."

משפט חכם שאנשים חכמים אמרו לי, בלי לדעת שלא קיימת אצלי בעיה של זיכרון. להפך, תמיד הייתי ידועה כבעלת זיכרון מצויין. הייתי תלמידה טובה, עם יכולות גבוהות והגעתי להישגים יפים.

לא הצלחתי אף פעם לתת שם לבעיה. הבעיה, שלא מאפשרת לי לאחסן את המידע הרב שאני מקבלת במסגרת חיי, לימודי התואר השני, עבודתי כמורה, תפקודי כאם ורעיה בצורה נכונה והגיונית במוח כך שאוכל לשלוף אותו כשאזדקק לו. לא מצליחה לקבוע סדר עדיפויות ולהחליט החלטות.

בדמיוני אני רואה את המוח שלי, הוא נראה כמו שולחן העבודה שלי בבית או בכתה. יש בו הכל מהכל "מאורגן" בבלאגן.
איך בלאגן יכול להיות מאורגן? ניסיתי לארגן אחרת, כמו אצל כולם. הכל מסודר בארון, בקלסרים, בשמרדפים, פתקים, רשימות...לא מצאתי כלום.
הבלאגן (שהוא בעצם הסדר שלי) שב אל חיי...

אז קניתי יומן וגם מחברת נחמדה וניהלתי רישום.. בשניהם.. גם במכשיר הנייד.. לא יודעת איך אבל כל פעם שאני נזכרת במשהו נוצרת לה רשימה חדשה... ואחר כך לכי תזכרי היכן הנחת את הרשימה האחרונה.. (כי בפעם האחרונה אמרתי לעצמי: "הפעם אני שמה את זה במקום מסודר כדי שאדע למצוא אותו אחר כך").

המצב, יצר אצלי תסכול רב שגרם ללחץ. והלחץ בא לידי ביטוי בשיתוק מפני העשייה ולדחיינות.

במסגרת לימודי התואר השני נחשפתי לקורס מעניין שנקרא "אוריינות דיגיטאלית" של ד"ר שרון הרדוף שאחד מנושאיו היה "ניהול מידע"

"ניהול ידע - פרקטיקה של ניצול מירבי של ההון האנושי ומקורות המידע בארגון ביעילות, חדשנות, מהירות ואפקטיביות של קבלת החלטות" (אתר "אורט" מדעי המידע)

את ההגדרה מצאתי באתר שמתעסק בניהול הידע בתוך ארגון וכיצד להפיק מכך את הטוב ביותר עבור הארגון. התאים לי מאוד לראות את עצמי כארגון. כיצד עלי לנהל את המידע כדי להפיק את הכי טוב מעצמי?

"מטרתו של ניהול המידע האישי היא מיפוי המידע והארגון שלו בזיקה לצרכים ולמטרות האישיות הסובייקטיביות של המשתמש במהלך משימות עבודה, לימודים ופנאי"
האם זה עומד לשנות את חיי?

"ניהול מידע אישי מלווה בקשיים ודורש מהמשתמש זמן ומאמץ הכולל שמירת פרטים ואחזורים, הערכת הפריטים, שיומם, יצירת קלסיפיקציות וקטגוריות ומלווה לעיתים קרובות בתחושת תסכול" (שרון הרדוף-יפה, רפי נחמיאס)

כנראה שלא..
אם כך נשאלת השאלה, מהם יתרונותיו של ניהול המידע האישי ?

בדיוק עכשיו כשאני נמצאת בתקופה של סיום הלימודים נדרש ממני לסקר ספרות רבה לעבודות הגמר השונות, לכתוב תעודות, לבדוק מבחנים, ולהמשיך לתפקד כרגיל גם בעבודה ובחיים האישיים...
אני בודקת כלים שונים שיעזרו לי בניהול המידע שלי על המחשב. כל פעם נחשפת לכלי חדש. only2clicks הוא הכלי בו אני משתמשת עכשיו. (תודה ליעל נזר על שהכירה לי את הכלי) קל לשימוש, תומך בעברית, ניתן לשמור בו קבצים מכל הסוגים וקישורים לאתרים ולסרטונים.
הכל היה נהדר בהתחלה. אך ככל שהזמן עבר ומידע רב הצטבר, גיליתי שגם שם יש לי בלאגן מאורגן..
מה שמרתי בכל תיקיה? אילו תיקיות קיימות? ובכלל, אילו סוגי תיקיות כדאי לפתוח?
אני מסתדרת עם זה. אבל אני יודעת שיכול להיות אחרת. אני לא אוותר.. אמשיך לחפש את הפיתרון המושלם עבורי... או שפשוט אלמד לאהוב את עצמי כמו שאני.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה